-

Suženi snovi – Repetitor u CZ-u: Projekcija filma i tribina u KC Grad

Suženi snovi - Repetitor u CZ-u
scena iz filma

Projekcija dokumentarnog filma „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“ održava se u četvrtak, 9. februara u 20h u Kulturnom centru Grad. Dokumentarac predstavlja priču o koncertu beogradskog rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu – Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ, u leto 2017. godine.

Na tribini će, nakon projekcije, o temama filma, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika govoriti rediteljka Lea Vahrušev, kamerman Milorad Milanković i članovi benda Repetitor. Razgovor će moderirati Milena Šmigić, filmska producentkinja.

Autori filma nastalog 2019. godine (režija i montaža) su Igor Čoko i Lea Vahrušev. Kamermani su Milorad Milanković, Petar Marković i Filip Čudić. Autori muzike iz filma su članovi benda Repetitor – Boris Vlastelica, Ana Marija Cupin, Milena Milutinović, a dizajner zvuka Goran Crevar.

Film je prikazan na brojnim festivalima dokumentarnog Rock’n’Roll filma u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Italiji, Španiji, Turskoj, Holandiji, Baliju, Rumuniji, Engleskoj, Indiji, Crnoj Gori, Litvaniji, nagrađen je nagradom za najbolji film na festivalu DokuM fest u Zenici, a primio je specijalno priznanje na festivalu 4th Dimenssion IDFF na Baliju i Long Story Short u Bukureštu.

Trajanje filma je 24’ 35“, a cena ulaznice je 200 rsd.

Najnovije vesti

Izdvajamo