fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Sutra otkrivanje spomen ploče Delči i otvaranje festivala "Dan D"

Sutra otkrivanje spomen ploče Delči i otvaranje festivala “Dan D”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

delca

Spomen ploča muzičaru i multimedijalnom umetniku Milanu Delčiću-Delči biće svečano otkrivena u subotu 14. septembra u 17:00 na kući u kojoj je živeo i stvarao u ulici Mile Jevtović 20 na Čukarici.

Otkrivanju će prisustvovati članovi Delčine porodice, predstavnici opštine Čukarica, koja postavlja spomen ploču, nekadašnji članovi grupe U škripcu, kao i brojni prijatelji, kolege, poznanici, novinari…

Milan Delčić-Delča (1960-2011) bio je multimedijalni umetnik – dramaturg, pisac, performer, pevač grupe U škripcu – koji je svojim stvaralaštvom, ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom, bio otelotvorenje dobrog duha Čukarice i Beograda.

Postavljanjem spomen ploče biće označen i početak prvog takmičarskog festivala perspektivnih pop i rok izvođača “Dan D“, koji je posvećen uspomeni na Delču. Program festivala će se 14. septembra odvijati uz slobodan ulaz za publiku od 18:00 do 22:00, na pozornici na otvorenom na platou “Šoljica” na Banovom Brdu (Ščerbinova ulica, nadomak Požeške).

U takmičarskom delu nastupiće: rok grupa Stena (Novi Sad), indi pop Sinestezija (Beograd), novotalasni VIS Novi dan (Zaječar), pop art bend Omnibusi (Kosovska Mitrovica), pankeri Bolesna štenad (Beograd), alternativni Haos (Novi Sad), grandž metal GodDamn (Vranje) i pop rokeri M.O.B.S. (Banja Luka).

Na osnovu tih nastupa, tri nagrade u vrednosti od 25.000, 15.000 i 10.000 dinara dodeliće žiri u sastavu: predsednik Aleksandar Vasiljević, nekadašnji gitarista U škripcu, Košave i Familije, novinar Blica Neven Džodan, urednik emisije “Gruvanje” Radio-televizije Vojvodine i bubnjar The Mothership orchestra Predrag Novković, predstavnik Kancelarije za mlade opštine Čukarica Boško Malbašić i urednik muzičkog portala www.timemachinemusic.org Dragiša Radulović.

Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom delu nastupa bend The Dibidus.