-

Sunsetophile objavio svoj drugi EP „Silhouettes“

Sunsetophile - Silhouettes

Za razliku od prvog EP-a koji je sadržao više žanrova, „Silhouettes“ je usmjeren prema jednom svojstvenom i individualnom zvuku, inspirisan indi muzikom i sintvejvom. Na novom materijalu, Sunsetophile je uključio veliki broj svojih kolega i poznanika iz svijeta muzike.

“Silhouettes” predstavlja drugi dio trilogije koji Sunsetophile objavljuje, gdje nastavlja priču o svom rodnom gradu Višegradu. Pjesme predstavljaju priče specifičnih doživljaja njegovih poznanika koje je on opisao kroz muziku. Trilogija je zamišljena tako da prvi EP govorio o Višegradu, drugi o ljudima iz ovog mjesta, dok će treći biti o njemu, te će tako predstaviti jednu priču.

Sunsetophile je rad na ovom EP-u počeo u maju prošle godine, kada su nastali prvi demo snimci. Snimanje albuma je završeno u februaru ove godine. Aranžmane, muziku i tekstove potpisuje multi-instrumentalista Marko Gavrilović, dok je obradu zvuka, miks i master uradio Benjamin Milić iz Sarajeva. Gavrilović je bio zadužen i za stvaranje omota albuma.

Na novom materijalu se nalazi šest pjesama i sve su dostupne na preko 20 striming platformi.

Specijalno izdanje ovog EP-a „Silhouettes (Slowed and Reverb)” izlazi 23. jula, koje će biti dostupno na striming platformama.

Sunsetophile priprema svoj treći EP pod nazivom „Sub Rosa“, koji namjerava da objavi sledeće godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo