-

NaslovnaVestiVesti iz regionaStone Leaders objavili prvi singl

Stone Leaders objavili prvi singl

Četvoročlani dark prog sastav Stone Leaders predstavili su vodeći singl „Box of Time“ koji će se naći na njihovom debitantskom albumu.

Sastav čine američki bubnjar John Macaluso, te zagrebački muzičari Ivan Mihaljević kao glavni vokal i gitarista, Marko Karačić na basu, odnosno Dino Jelušić na klavijaturama.

Ivan Mihaljević i Marko Karačić su se sa Macalusom upoznali preko zajedničkog prijatelja, pre njihovog nastupa na Johnovoj bubnjarskoj radionici u Zagrebu 2013. godine. Uz bubnjarsku radionicu, John Macaluso održao je i kratki koncert gde su mu se pridružili Marko Karačić na basu i Ivan Mihaljević kao gitarista i pevač. Johnu se svideo njihov muzički izražaj, lakoća i čvrstoća sviranja, ali i zajednička energija tokom nastupa te je predložio da osnuju bend i snime album. Zajednička ideja, ljubav prema muzici te kombinacija američko-italijanske i hrvatske muzičke kreativnosti doveli su do snimanja sjajnog albuma koji će se uskoro moći kupiti i preslušati u celosti.

Iako je većinu svoje karijere John Macaluso proveo u Americi, od nedavno živi u Italiji te je, zahvaljujući tome, saradnju i ideju bilo lakše u potpunosti realizovati.

Sve pesme sa istoimenog albuma „Stone Leaders“ snimljene su u Zagrebu. Tekstove, muziku i produkciju potpisuje dvojac Ivan Mihaljević i John Macaluso, dok je  mastering albuma napravljen u Njujorku od strane iskusnog Rogera Liana koji je u dosadašnjoj karijeri radio sa bendovima kao što su Muse, Rush, Pantera i mnogi drugi.