-

Stigao je novi talas izvođača za Addiko Fusion binu na Exitu

Eyesburn Kontakt 2019 Hala Sportova Beograd

Svakog jula, Addiko Fusion bina na EXIT festivalu, u skladu sa svojim dvodecenijskim imenom i konceptom, publici na gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave isporuči pažljiv miks žanrova iz svih delova muzičkog spektra.

Da na Fusionu po tradiciji nikad ne manjka rep žanra pobrinuće se uvek britka na mikrofonu Sajsi MC i neprikosnoveni hip-hop trio Bad Copy čiji su nastupi na Fusionu uvek krcati. A svima njima od danas se pridružuje Svemirko, bend specifičnog zvuka koji je trenutno u žiži regionalne pažnje. Tu su još i mančesterska indie četvorka The K’s, te cela plejada dokazanih regionalnih bendova koju čine Eyesburn, Samostalni referenti, Elvis Jackson, Kal, Sixth June, Mongooz And The Magnet, ABOP i Raiven, te novi makedonski dramsko-muzički projekat Crnila Remix! Ipak, posebno mesto u srcu ljubitelja Addiko Fusion bine rezervisano je za maestra panonske šansone Zvonka Bogdana. 

Prikladno je da prvog dana festivala, 4. jula, kada na Addiko Fusion bini nastupa kultni ska sastav The Selecter, EXIT ugosti i domaće legende ove scene, Samostalne referente, sastav koji već 23 godine osvaja svojom plesnom mešavinom punk i ska muzike, a ove godine obradovaće region i novim albumom! Istog dana, sveže lice regionalnog elektropopa i slovenačka multitalentovana umetnica Raiven.

Već idućeg dana, u petak 5. jula, nadaleko čuvenu muzičku inovativnost i talenat Mančestera pokazaće The K’s, uzbudljiva indie četvorka koji su skrenuli pažnju na sebe debi singlom „Sarajevo“ koji je postao hit na svim muzičkim platformama. Prisutne će istog dana na pravo putovanje kroz muzičke žanrove da povedu i poznati slovenački bend Elvis Jackson i multikulturalni sastav Mongooz And The Magnet.

Trećeg dana festivala, scena će biti rezervisana za čuveni Eyesburn koji upravo ove godine obeležava veliki jubilej – 20 godina od prvog velikog nastupa.  Synthpop talase u subotu doneće voljeni domaći dvojac Sixth June koji je bazu fanova u Srbiji i šire, između ostalog u Nemačkoj, stekao numerama kao što je „Drowning“ koja broji gotovo 700 hiljada YouTube pregleda. Muzičko šarenilo na Addiko Fusion bini toga dana demonstriraće i beogradski sastav Kal, čiji su pravac pojedini inostrani kritičari opisali kao Rock’n’Roma.Eksperimentalnu stranu muzike, i umetnosti uopšte, publici će prikazati Crnila Remix, prva i jedina hip-hop predstava u regionu.

Novi talas imena donosi i jednu od najvećih senzacija na balkanskoj muzičkoj  sceni koja će da nastupi na samoj završnici festivala, u nedelju 7. jula – elektropop sastav iz Hrvatske, Svemirko. Iz komšiluka stiže i audiovizuelni sastav ABOP, koji će publiku naterati na pokret svojom elektronskom muzikom koju uživo izvod. Nakon dve godine, na binu koju mnogi smatraju miljenicom EXIT festivala, vraća se legendarni Zvonko Bogdan, a čiji se poslednji nastup na tvrđavi i dalje prepričava.

Zbog ogromnog interesovanja za EXIT, četvorodnevna (4-7. jul) ulaznica za festival po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede, biće u prodaji najkasnije do petka, 12. aprila do ponoći. Nakon toga, cena kompleta ulaznica za EXIT biće viša. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Najnovije vesti

Izdvajamo