-

NaslovnaVestiVesti iz regionaSteve Hackett (ex Genesis) snima spot u Beogradu

Steve Hackett (ex Genesis) snima spot u Beogradu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Britanski muzičar Steve Hackett dolazi u Beograd naredne nedelje da bi snimio video spot za prvi singl sa budućeg albuma, „The Night Sirene“, u produkciji kuće iCODE Team.

Nekadašnji član engleske grupe Genesis, već decenijama ima solidnu solo karijeru, a 2015. godine objavio je album „Wolflight“ koji je dostigao mesto broj 31 britanske liste najprodavanijih albuma. 24. marta izlazi novi, 25. album u karijeri ovog muzičara, a obzirom da je Steve Hackett preko kuće Century Media deo Sony familije, Menart će sa pažnjom pratiti njegov boravak ovde.

Stephen Richard „Steve“ Hackett je britanski muzičar, kanatutor, pevač i producent, koji je dobio na značaju kao gitarista progresivnog rok benda Genesisu kome je radio od 1971 to 1977. Hackett je svirao na šest studijskih albuma grupe, što ga je uvelo u Hol slavnih 2010.godine Prvi solo album je objavio 1975. i nakon nekoliko solo albuma, oformio je 1986. supergrupu GTR u kome je uz njega svirao Steve Howe iz grupa Yes i Asia. GTR su objavili istoimeni album koji se po izlasku našao na #11 Billboard 200 liste albuma i izrodio hit „When the Heart Rules the Mind“. Bend se raspao naredne godine, kada je Hackett izašao i ponovo pokrenuo solo karijeru. O tada konstantno snima albume i ide na turneje.

Njegov opus obuhvata različite stilove:progresivni rok, pop,bluz, world i klasičnu muziku. Njego rad uticao je na mnoge druge muzičare, u prvim redu na Eddie Van Halena i Briana Maya.

Na svoj najnovijoj ploči Steve Hackett je radio duže od godinu dana, pre svega jer su mu saradnici bili muzičari iz različitih delova sveta. Hackett je veoma zadovoljan konačnim rezultatom –“The Night Siren” je dovoljno prosvetljen, maštovit, raznovrsan i nosi snažnu poruku: “Tema albuma je pre svega mir. Na albumu su svirali muzičari iz toliko različitih zemalja, snimali so na različitim lokacijama, koristili smo različitu tehnologiju da snimke šaljemo širom sveta. Ono što sam želeo da pokažem je da svi mi možemo komunicirati kroz univerzalni jezik muzike, koja nas sve spaja”.