-

„Šta te radi“ novi singl Dolores

Dolores

Kuća više manje zauvijek objavila je singl „Šta te radi“ novog pop dua imena Dolores, a produkciju potpisuje Petar Wagner alias Fantom.

Režiser video spota je Veljko Lalović a singl je već dostupan za slušanje ili preuzimanje po principu „plati koliko želiš“ na službenoj bandcamp stranici, kao i na svim dostupnim streaming servisima.

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filologinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mjera. Svoj definiran i konačan oblik poprima kroz suradnju s jednim od najtalentiranijih mladih producenata naših
prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba biti.

Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalazi u novom valu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, ali i u muzici suvremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pjesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osjećajima zamišljenih likova.

Naziv projekta aludira na španjolsku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je također podsjetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorice dijele.

Njihov prvi singl “Šta te radi” predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvjesnosti koju donosi nepoznato, a singl je ujedno i najava za EP koji će biti objavljen u doglednoj budućnosti.

Najnovije vesti

Izdvajamo