-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Srećna Nova rokenrol godina!

Srećna Nova rokenrol godina!

br sngUlazak u 2014. godinu nikada ne može biti bolji – iza nas je godina rokenrol renesanse u ovom plastičnom dobu eksploatacije vulgarne pop muzike. U godini koju upravo ispraćamo smo proširili redakciju, redizajnirali sajt, slušali dobre albume, kako regionalne tako i svetske, bili na dobrim koncertima, proslavili sedmi rođendan, imali hitične singlove u regionu, stekli nove čitaoce, obarali rekorde i što je najvažnije, imali smo Vašu podršku, dragi čitaoci.

Balkanrock.com ne bi uspeo sve ovo da nije Vas. Samo u decembru ste, baš Vi, verni naši čitaoci dostigli brojku od neverovatnih 130.000. U zemlji u kojoj kontra-kulturu, andergraund i rokenrol bije glas da su mrtvi, ovo je ogroman uspeh. Sebično bi bilo nazvati to (samo) uspehom Balkanrocka. Naš uspeh je odraz uspeha rokenrola i u svetu i u regionu, i zbog toga Vam svaka čast, publiko.
Ako je po rečima Zorana Kostića Caneta „rokenrol živ dok su mu deca verna“, sa ovakvom decom, živeće još dugo. Počevši od same redakcije, raspon generacija koje su aktivne u stvaranju i podržavanju rokenrol kulture je bio zaista ogroman, od 7 do 77, što bi se reklo.

Posle ovakve godine, ne dozvolite da Vam iko kaže da je rokenrol mrtav, da je sve uzalud, da bezveze trošimo vreme po Fidbecima, KST-ovima, Ganovima, Dangubama, Božidarcima, Juridicijumima i raznim koncertnim salama i poljanama. Hvala svim organizatorima koncerata koji omogućavaju da famozna svetska imena pop kulture zakucaju i na naša vrata, hvala svim medijima koji su podržali te koncerte, svim rock novinarima na iscrpnim izveštajima, svim fotografima koji su dali krv, suze i znoj u fotopitu za najbolje fotografije, hvala rokenrolu i najvažnije – hvala Vama draga čitalačka publiko, bez Vas svega ovoga ne bi bilo.

Redakcija Balkanrocka se od srca zahvaljuje svim saradnicima, svim veličinama koje su nam ustupile svoje vreme za intervjue (Ivan Ivačković, Brian Rašić, Kortni Tejlor-Tejlor, Ron Tal, Rambo Amadeus, Koja, Darko Rundek i drugi), svim izvođačima na fenomenalnim albumima i još boljim koncertima ove godine. U 2014. godinu možemo ući puni nade i entuzijazma jer se armija od 130.000 ljudi ne može tako lako zaustaviti.

Sve je ovo „samo rokenrol“, ali kao što reče Nik Kejv, vrlo lako dospe do duše.
Hvala Vam svima i srećnu Vam Novu Godinu pod rednim brojem 2014 želi redakcija Balkanrocka:

S leva na desno:  Prvi red: Marko Jocić, Maja Večerin, Marija Veljković, Dejan Dinić, Emilija Milošević, Petar Jovanović; drugi red: Anđela Jovanović, Aleksandar Nikolič, Ivana Božić, Miloš Najdanović, Nemanja Đorđević, Jelena Samardžić, Matej Lazić Švogor, Srđan Kostić, Snježana Žlika, Dajana Lerić, Miloš Cvetković, Gordan Lazinica
DEO REDAKCIJE  – S leva na desno:
Prvi red: Marko Jocić, Maja Večerin, Marija Veljković, Dejan Dinić, Emilija Milošević, Petar Jovanović; drugi red: Anđela Jovanović, Aleksandar Nikolič, Ivana Božić, Miloš Najdanović, Nemanja Đorđević, Jelena Samardžić; Treći red: Matej Lazić Švogor, Srđan Kostić, Snježana Žlika, Dajana Lerić, Miloš Cvetković, Gordan Lazinica