-

NaslovnaIzdvajamoSrećna nova rokenrol godina!

Srećna nova rokenrol godina!

EXIT festival Novi SadJoš samo nekoliko sati pa se zauvek pozdravljamo s 2018. godinom. Da li je bila dobra? To je na pojedincu da odluči. Što se tiče muzike, bila je zanimljiva.

Godina za nama ostaje obeležena nekim lepim albumima, ali i nekim događajima koji su mogli pomutiti važnost muzike i progurati se u prve redove umesto izvođača. Političke i društvene okolnosti bile su zaoštrene, kao i uvek, u ovom regionu, ali uspeli smo nekim lepšim notama da se izdignemo iznad toga. Balkanrock proslavio je mnogo bitnih stvari ove godine… između ostalog i dvanaesti rođendan i novi sajt. Nije malo. Imali smo i veliku žurku da ovi događaji ne bi prošli neopaženo. Ali to je samo zaključak onoga što se dešavalo iz dana u dan u svakoj redakciji Balkanrocka širom regiona.

Vredni novinari svakodnevno su se trudili prenositi vernim čitaocima aktuelne vesti. Isto tako, informisali smo vas o novostima sa svetske i regionalne muzičke scene. Trudili smo se da ispratimo sve važnije koncerte iz Beograda, Niša, Novog Sada, Zaječara, i Zagreba, a u nekoliko navrata bili smo i na izletu u Budimpešti, Sofiji i Beču. Izveštavali smo sa nekih od najvažnijih festivala u regiji: INmusic, EXIT, Nišville i Sziget, a uz reportaže mogli ste uživati i u galerijama naših fotografa.

Intervjuisali smo i mnoge regionalne i svetske muzičare i pružili vam priliku da zađete u njihov svet.

Od stalnih rubrika svakog meseca vas je čekala Gospodari pesme kroz koju su vam naši novinari približili liriku nekih od najpoznatijih rokenrol pesnika.

Sve ovo je učinilo 2018. godinu veoma značajnom za sve one koji učestvuju u stvaranju sadržaja na portalu Balkanrock, ali pružilo nam je i motivaciju da nastavimo da budemo prisutni i u budućnosti, da se i dalje borimo za mesto za dobru muziku, da i dalje podržavamo autorske bendove, da slavimo muziku i sve što ona predstavlja.

Dragi čitatelji, organizatori, muzičari, saradnici, redakcija Balkanrocka želi vam srećnu i uspešnu 2019. godinu! Želimo vam puno dobre nove muzike, ali isto tako puno uživanja u onim starim notama koje uvek pogode pravu žicu i izazovu suze, jezu, radost ili bilo kakvu emociju… jer ako muzika nije smisao, šta jeste?