-

Spot grupe Revolt kao ispit studenata banjalučke Akademije umjetnosti

Revolt Antagonist Banja Luka Banjalučka grupa Revolt objavila je video-spot za singl Antagonist, koji je nastao u saradnji sa studentima Akademije umjetnosti u Banjaluci (AUBL).

Režiju spota koji je nastao u prostorijama DKC Incel potpisuje Tanja Seizović, student treće godine režije na AUBL, dok su za snimanje bile zadužene njene koleginice Jana Vuković i Katarina Vuković. Video titlove napravio je Indir Merdanović iz Novog Grada.

Moj rad sa Revoltom bio je sreća u nesreći – nakon što sam se požalila poznaniku da mi je drugi bend otkazao saradnju. On mi je predložio da se javim članovima Revolta, što sam ja i uradila, i tako je počela naša saradnja. Nažalost, nije išlo sve po planu, jer smo zbog novonastale situacije sa virusom uradili samo jedan dio spota, koji je sniman sa članovima benda. Bili smo primorani da otkažemo drugi, igrani dio, ali ipak mislim da smo uprkos svemu i s obzirom na situaciju izvukli maksimum iz snimljenog materijala – rekla je Seizović, koje je spot napravila u sklopu ispitne vežbe za peti semestar.

Na pesmi Antagonist se kao gost pojavljuje i Ognjen Topić, vokal grupe Tanker, takođe iz Banjaluke. Ova pesma će se, pored ranije objavljenih singlova Snovi i Zemlja naći na predstojećem albumu benda pod imenom Kontrakcije.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma U kući bola (2000), pojavili su se na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope. Revolt danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

Najnovije vesti

Izdvajamo