-

NaslovnaVestiVesti iz regionaSplitski bend Art Effect objavili singl pod nazivom "Zimska Kiša"

Splitski bend Art Effect objavili singl pod nazivom „Zimska Kiša“

Art Effect je hrvatski pop rock sastav iz Splita koji je nastao 2018. godine.

Prvotna četvorka je okupljena kao brit pop tribute bend, ali su se nakon nekog vremena odlučili posvetiti stvaranju vlastitih pjesama na hrvatskom jeziku, inspiriranim utiscima svakodnevnice jedne individue, a protkane pozitivnim težnjama.

Postav članova se stabilizirao početkom 2020. godine kada se Denisu Mitru i Antoniu Žeravici, gitaristu i basistu benda, pridružuje Mirna Leopolda Vukorepa na vokalu, a što je gitarske rock riffove oplemenilo melodioznim prizvukom i spojilo u jednu neobičnu, ali sada prepoznatljivu kombinaciju.

Iste godine pridružuju se i Tonči Bratanić na bubnju te Bono Bosak na drugoj gitari, pa se kao kompletan glazbeni sastav u ovim izazovnim, reduciranim vremenima posvećuju studijskom snimanju i radu na svom prvom albumu, dok direktan kontakt s publikom na koncertima i festivalima ne bude opet moguć.

Do sada su izbacili singlove „Jedrilica“ i „Zimska kiša“ koji su po društvenim mrežama i glazbenim portalima zadobili mnoštvo pozitivnih kritika, a koje je i publika toplo primila.

Art Effect su: Denis Mitar – gitara, Antonio Žeravica – bas, Mirna Leopolda Vukorepa – vokal, Tonči Bratanić – bubnjevi i Bono Bosak – gitara.

Najnovije vesti

Izdvajamo