-

NaslovnaVestiVesti iz regiona“Smešna muka” Borisa (Jarboli) u UK Vuk Karadžić

“Smešna muka” Borisa (Jarboli) u UK Vuk Karadžić

Ovog meseca je izašla zbirka pesama Borisa Mladenovića (Jarboli) pod nazivom “Smešna muka” u izdanju “Kornet” izdavačke kuće. Urednik izdanja je Marko Tomaš. Kako su sve pesme u ovoj knjizi napisane za pevanje uz pripadajuću im muziku, tako će i promocija iste biti solo koncert koji će se održati u četvrtak, 26. aprila u 20h na sceni “Kult” Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”.

“Stihovi Borisa Mladenovića svježi su iako su mnogi od njih stari i dvije decenije. Zajedno s glazbom Jarbola Borisovi stihovi su među najboljim plodovima u povijesti rock and rolla na ovim prostorima. Izvučena iz konteksta, otrgnuta od glazbe kao njezina prirodnog okruženja, poezija Borisa Mladenovića je autentična umjetnost. Ti stihovi funkcioniraju i bez glazbe. Jednostavni su, nepretencioznii, naprosto, lijepi. Smatram da mogu komunicirati s publikom na jednoj drugačijoj razini nego je to slučaj kad su ušuškani u glazbu”, kaže o knjizi Marko Tomaš, urednik knjige.

Razgovor sa autorom vodiće Pavle Ćosić ispred izdavačke kuće “Kornet”. U koncertnom delu programa Borisu će se pridružiti pijanistkinja Sonja Lončar. Ulaz na promociju je besplatan. Pošto je broj mesta ograničen, karte za promociju možete uzeti u knjižari Beopolis u holu Doma omladine.

“Smešna muka” može da se kupi u knjižarama Beopolis, Booka Store, Delfi, Vulkan, Plavi krug, Zlatno runo… Na veče koncerta posetioci će moći da je kupe po promotivnoj ceni od 500 dinara.

Boris Mladenović rođen je 1975. godine u Beogradu u Jugoslaviji. Jedan je od frontmena sastava Jarboli. “Smešna muka” je njegova prva zbirka pesama.