fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Slayer sredinom juna u Budimpešti

Slayer sredinom juna u Budimpešti

Jedan od rodonačelnika žanra i jedan od najvećih thrash metal bendova ikada, legendarni Slayer, najavio je oproštajnu turneju sredinom prošle godine. Turneja ima za cilj obilaženje planete uzduž i popreko kako bi gotovo svi fanovi sa svih krajeva sveta bili u prilici da ih vide i čuju po poslednji put. Ipak, Srbija se nije našla na tom spisku, ali zato jeste susedna Mađarska, u čijoj prestonici će koncert biti održan 11. juna tekuće godine.

Iako se od starta dosta spekulisalo o tome da li je ova turneja samo stara proverena metoda da izvođač uzme što više novca, pravi fanovi su verovatno stava da se sa Slayerom ne treba šaliti. Znajući da njihov prvi i možda jedini dolazak u srpsku prestonicu 2013. godine nije prošao naročito uspešno u smislu posećenosti (što je možda jedan od razloga zašto ne dolaze ponovo), koncert u Mađarskoj je prava prilika za sve one vatrene poštivaoce i ljubitelje benda sa ovih prostora da mu odaju počast po možda stvarno poslednji put.

Na mesto originalnog gitariste, Jeffa Hannemena, 2011. godine je došao Gary Holt iz Exodusa, a ostatak postave čine Tom Araya za vokalom i bassom, Kerry King na gitari i Paul Bostaph za bubnjevima. Poslednji album koji su izdali, Repentless, izašao je tokom jeseni 2015. godine i naišao na vrlo dobar prijem kod publike, stoga se na njihovim nastupima promoviše i nov materijal, ali u toku ove turneje će sigurno svi akcenat da stave najviše na stare stvari.

Koncert u Budimpešti će biti održan u Papp László Aréni, a više informacija o događaju može se pronaći na oficijalnom Facebook eventu:  https://www.facebook.com/events/499027933927458/