-

Singlom “Glas 42” Tidal Pull otvorili ciklus drugog albuma

Tidal Pull - Glas42

Koji tjedan više od godinu dana nakon objavljivanja prvijenca, “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”, Tidal Pull se vraćaju s “Glasom 42”, šest i pol minutnim post-indie songom o kompleksnosti odnosa neprijateljske ljubavi i prijateljske mržnje.

Osnivači i kopljonoše big indie žanra, Tidal Pull, pokopali su big indie. Napravivši zaokret od 45 stupnjeva, odlučili su da im osnivanje samo jednog glazbenog žanra nije bilo dovoljno. Materijal za drugi album u nastajanju je raznolik, a zvuk nešto oskudniji, siviji i žešći – Tidal Pullovci su ga prozvali “Post-Indie”.

Na taj način, pjesma „Glas 42“ postaje prvim Post-Indie singlom u povijesti. Baveći se osjećajem bezrazložne mržnje, “Glas” skače među žanrovima, od Blackgazea do Indie-Rocka, sve uz prizvuk Emoa i standardni Tidal Pull potpis.

Spot u režiji Igora Ilića prati vječno zanimljiv balans i odnos ljubavi i mržnje, te istražuje na kakve se zanimljive načine isti mogu ispreplitati. Stvoren u proširenom Tidal Pull univerzumu, spot komplimentira pjesmu na način na koji samo kadar iz prtljažnika Toyote Auris to može.

Kao i na prvom albumu, vizuali su kreacije mlade zagrebačke umjetnice Petre Divković.

Najnovije vesti

Izdvajamo