-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Side Effects korišćenjem fotogrametrijske tehnike snimili spot

Side Effects korišćenjem fotogrametrijske tehnike snimili spot

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

side_effectsDiversion” zagrebačke grupe Side Effects je prvi hrvatski muzički spot snimljen korišćenjem fotogrametrijske tehnike.

Fotogrametrijskom tehnikom se koristeći niz fotografija fotografiranih iz raznih uglova stvara virtuelni 3D model.

Luka Hrgović, redatelj spota kaže: “Glazbeni video za pjesmu Diversion produžetak je teme kojom se bavi pjesma. Korištenjem arhivskih snimaka pop kulture, reklama i ratova te njihovom kronološkom montažom priča se o rastu medija, industrijalizaciji i komercijalizaciji. Korištenjem suvremenih 3D softvera i photogrammetry tehnike članovi benda su ‘digitalizirani’ i njihove 3D replike smještene su u svijet sazdan od monitora s kojih nas obasipaju informacije. Video postavlja pitanje koliko su te informacije zapravo korisne, a koliko pak alat za upravljanje masama.”

U videu se pojavljuju aluzije na sumbliminalne poruke koje se pažljivim gledanjem spota mogu uočiti. Inspiracija za navedene “subliminalne poruke” je film ”They Live” Johna Carpentera iz 1988. godine.

Side Effects je trio iz Zagreba koji svira eklektični rock. Članovi benda su Ivan Mihaljević kao gitarista i glavni vokal, Marko Karačić Karo na bas gitari i prateći vokal, zatim Alen Frljak na bubnjevima i prateći vokal. Do sad su izdali tri albuma: “Sandcastle” (2008.), “Destination Unknow”n (2010.) i “Counterclockwise” (2012.).