Shanghai Street Fight objavili novu pesmu

Shanghai-Street-FightBanjalučki bend Shanghai Street Fight objavio je novu pjesmu sa nadolazećeg albuma čiji je izlazak planiran za ljeto ove godine.

Pjesma se zove “Fisherman’s Tale” i radi se o energičnom rocku sa elementima punka i bluesa što je tipičan žanr ovog banjalučkog benda. Pjesma je snimana u banjalučkom studiju PSSST kod Danijela Karalića kao dio nagrade osvojene na takmičenju bendova Castrafon. Danijel Karalić gostuje na pjesmi na saksofonu, a uradio je i miks i postprodukciju pjesme. Široj publici je poznat kao član bendova Post Scriptum i Brutal Protest.

Shanghai Street Fight nije prespavao zimu već je vrijedno radio na novom materijalu, a trenutno, uz rad na novim spotovima i pjesmama bukira nastupe na regionalnim festivalima za ljeto 2015. gdje planira predstavljati i promovisati materijal sa albuma u pripremi. Bend će uskoro snimati i spot za pjesmu “Fisherman’s Tale”.

Shanghai Street Fight je banjalučki bend koji postoji od 2012. godine. Ima karakterističan zvuk koji je mješavina rock, punk i blues žanrova.

“Fisherman’s Tale” je četvrta pjesma koju je bend objavio. Također su objavljena i dva spota, za pjesme” Sugar Daddy” i “Shotokan Temple Fusion Blues”.