fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Severna Koreja dozvolila Laibachu da nastupi u Pjongjangu

Severna Koreja dozvolila Laibachu da nastupi u Pjongjangu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

LaibachVlasti u Severnoj Koreji dozvolile su Laibachu da 19. i 20. avgusta nastupe u prestonici Severne Koreje čime će postati prvi inostrani rok bend koji uživo nastupa u ovoj zemlji.

Bend će u Pjongjangu svirati u glavnoj sali Muzičkog konzervatorijuma Kim Won Gyun. Koncerti su podstaknuti inicijativom za kulturnom razmenom, koja je potekla od Umetničkog saveta Norveške i norveškog režisera Mortena Traavika, sa kojim je grupa sarađivala u kreiranju spota za pesmu „The Whistleblowers“.  Konceti Laibacha podudariće se sa proslavom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Koreje od japanske vladavine. Na ovim nastupima biće sniman materijal za dokumentarni film, čija se premijera očekuje tokom 2016. godine.

Prema Traavikovim rečima bend će nastupiti pred 2.000 ljudi. Koncertni program obuhvatiće hitove iz njihove 35-godišnje karijere kao i folk pesme iz Severne Koreje. Kako Traavik govori nastup benda će biti nekontroverzan i čak će izvoditi pesme iz svog “The Sound of Music” programa. Na set listi nalazi se i obrada najpopularnijeg severno-korejskog hita iz ove godine “We Will Go To Mount Paektu” koju izvodi lokalni ženski bend Moranbong.