fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Servis za muzičare PlayKontrol napokon u Srbiji

Servis za muzičare PlayKontrol napokon u Srbiji

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

play kontrolPosle više od jednogodišnjeg rada u Hrvatskoj i još nekoliko zemalja u svetu, servis PlayKontrol, koji omogućava autorima, izvođačima, izdavačkim kućama i svim drugim učesnicima muzičke industrije da u realnom vremenu prate koliko često, u koje vreme i na kojim radio stanicama im se emituju pesme, dostupan je i u Srbiji, kao i u ostalim ex-YU republikama.

„PlayKontrol rješava problem s kojim su svakodnevno suočeni svi koji rade u muzičkoj industriji – autori pjesama, stihova i muzike, izvođači, diskografi. Ovaj proizvod omogućava im da u realnom vremenu prate gdje se njihova djela izvode te da o tome dobiju izvještaj. Što je najbolje, izvještajima mogu pristupiti potpuno sami, svakodnevno, putem našeg web servisa, tako da ne moraju čekati da im izvještaje pošalju razne agencije, a imamo i arhiv koji seže više od godinu dana unatrag.“, pojasnili su osnivači sistema PlayKontrol kako on funkcioniše.

PlayKontrol je sistem vrlo jednostavan za upotrebu koji trenutno “preslušava” nekoliko stotina radio stanica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije i automatski kreira izveštaje, svakoga dana, po želji korisnika.

Za korišćenje sistema nije potreban nikakav dodatni softver, već samo pristup internetu i kompjuter, a sva uputstva mogu se naći na sajtu www.playkontrol.eu.