-

„Selfie“ – novi singl Čvrga

Čvrge, Erotske i neke druge priče

Šaljivi ska sastav Čvrge objavio je „Selfie“, drugi singl sa aktuelnog albuma „Erotske i druge priče“ koji se pojavio pod etiketom Akord Recordsa.

Singlom „Selfie“ Čvrge na zanimljiv način analiziraju fenomen društvenih mreža s naglaskom na Instagram (takođe, u prošlosti, grupa je pesmom “Sajber kurajber” ismevala i kritički isticala probleme Facebook platforme).

Grupa kritički ističe činjenicu da je pojavom društvenih mreža većina ljudi svoj stvarni život i interese zamenila virtualnim svetom popularnosti, pratilaca i lajkova. U ovoj pesmi su funky i ska groove-ovi sa jakim refrenom na vrlo zanimljiv i popularan način uklopljeni u vrlo dopadljiv muzički proizvod.

Ploča Erotske i neke druge priče objavljena je 2. juna 2023. u izdanju „Akord Records“-a.

Nakon albuma prvenca „Ska Vulgarismo“, maxi singlova „Svakidašnja žurka u mom gradu“, „Bazuka zvuka“ i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je „Erotske i neke druge priče“ a isto čine numere „Komšinica“, „Selfie“ i prepev pesme „Mojih 5 minuta“ sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom maja 2022. godine.

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Najnovije vesti

Izdvajamo