Sea Star festival nominovan za najbolji evropski festival

Sea Star
Foto: Julien Duval

Ovogodišnji Sea Star festival, svojim drugim izdanjem, uz unapređenu, spektakularnu produkciju, oduševio je kako ljubitelje vrhunskog provoda, tako i same izvođače, koji su tokom juna uživali u čarima Umaga i kristalnih voda lagune Stelle Maris. Nakon još jednog uspešnog izdanja, hrvatski član EXIT festivalske porodice i ove godine osvojio je nominaciju za „festivalske Oskare“!

Evropske festivalske nagrade (EFA) smatraju se jednom od najprestižnijih nagrada u festivalskoj industriji, a Sea Star je i ovaj put nominovan u kategoriji najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno! Aktuelni nosilac titule za najbolji veliki evropski festival, EXIT, grand prix nagradu prethodno je osvojio i za 2013. godinu, dok je Exitov Sea Dance festival, koji se održava u Crnoj Gori, osvojio nagradu za najbolji festival do 40.000 posetilaca za 2014. godinu, a samo ove godine Exitovi festivali imaju ukupno osam nominacija na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama!

Ovogodišnjom nominacijom za Sea Star već je ponovljen uspeh od prošle godine, kada je festival, nakon premijernog izdanja, nominovan u istoj kategoriji, ali i u kategoriji najboljeg novog festivala! Osim Sea Stara, u trci za nagradu „Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno“ nalaze se još dva festivala u organizaciji EXIT tima, budvanski Sea Dance, rumunski Revolution, kao i gruzijski Echowaves, koji je podržan od strane EXIT tima. Echowaves je takođe nominovan za najbolji novi festival, što znači da je u konkurenciji s bosanskim Festivalom 84, koji je, već nakon prvog izdanja festivala, osvojio tri nominacije, u kategorijama za najbolji novi festival, najbolji festival do 10.000 posetilaca dnevno, kao i najbolji festival u zatvorenom prostoru. EXIT, kao nosilac grand prix nagrade, po propozicijama takmičenja ove godine mora pauzirati i pružiti šansu ostalim festivalima da osvoje titulu, a učestvovaće na EFA u najmanje dve specijalne kategorije, „Take a Stand“ za društveni aktivizam, te „Brand Activation Award“, za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra, a glasa se putem ovog linka izborom za Sea Star u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“.

Osim već dve godine uzastopnih nominacija na Evropskim festivalskim nagradama, Sea Star je prošlogodišnji dobitnik Capra D’Oro nagrade koju dodeljuje Turistička zajednica Istarske županije, za doprinos promocije Istre, kao i nagrade „Ambasador“ za najbolji novi festival u 2017. godini.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde