-

NaslovnaVestiVesti iz regionaScaffold singlom najavljuju novi album

Scaffold singlom najavljuju novi album

Scaffold

Najdugovečniji domaći old school death/thrash metal sastav Scaffold objavio je novu pesmu, prvi singl sa nadolazećeg albuma „Codex Gigas“. Uporedo sa njom, bend je predstavio i omot sa novog albuma, delo umetnika pod imenom Ardha Lepa.

Album, čiji izlazak se očekuje 31. marta ove godine, će sadržati osam pesama, a sada objavljena „At the Dawn of a Judgement Day“ će se nalaziti pod rednim brojem 5. Na albumu će se, između ostalih, pojaviti i jedna obrada – „Psychopatic Mind“ našeg legendarnog benda Bloodbath.

Za potrebe što šire globalne distribucije i pokrivanja više vrsta nosača zvuka, Scaffold su potpisali niz partnerskih ugovora sa izdavačima širom sveta. Tako će brazilska izdavačka kuća Old Shadows Records izdati i distribuirati CD na teritoriji Južne Amerike, dok će ruska izdavačka kuća Satanath Records i holandska The Ritual Prod svojim CD izdanjem pokriti ostatak sveta. Nemački izdavač Silent Watcher Records će objaviti album na vinilu, a za sve old school fanove izaći će i kasetno izdanje albuma pod etiketama malezijske Qalaqas Black Art Productions i srpske izdavačke kuće NecroVoid Records u partnerstvu sa hrvatskom Worship the Abyss.

Uporedo sa albumom najavljen je i skori izlazak prvog spota sa albuma za pesmu „1763 (Consecrated Ground)“, premda nije preciziran tačan datum izlaska pošto se na spotu još uvek radi.

Najnovije vesti

Izdvajamo