-

Saša Baša kroz tri alter ega u tri pesme najavljuje debi album

Obrenovački multimedijalni autor Saša Baša predstavio je tri potpuno različita spota za tri potpuno različite pesme, a pored toga i tri različita alter ega kojim najavljuje svoj debi solo album „Trizofrenija“. Prvi alter-ego koji kroz „Snene Sene“ predstavlja „Nerođene“ jeste poetski osvrt na sopstveni život, najintimnija i najozbiljnija verzija Baše.

Drugi alter-ego koji kroz „Lilu Idilu“ predstavlja anarhistički bunt protiv ustaljenih normi i „nove normalnosti“, a „Zadah Divljeg Zapada“ to i dokazuje svojim muzičkim motivima povezanim sa tematikom španskog građanskog rata.

Treća verzija Baše je tip koji kroz fiktivni bend „Virtual Ritual“ predstavlja futurističko-distopijsko svedočenje o svakodnevici koja tek dolazi. „Plan B za Dan D“ je društveno angažovana i najmanje emotivna, gotovo hladnokrvna, verzija Baše.

Album „Trizofrenija“, koji je trenutno u pripremi, sadržaće 10 pesama, od kojih će biti tri „Snenih Sena“, tri „Lile Idile“ i tri „Virtual Rituala“, a pesma „Kratkokosa“ će se naći na albumu kao bonus pesma u kojoj autorski debituje i basista benda Rastko Šehović.

Na pesmama, pored Baše, autorski udeo imaju i Matija Jocić, Lazar Pantelić i gorepomenuti Rastko Šehović. Na bubnjevima u sastavu benda je Mihailo Dimitrijević, a na gitari Milutin Ivanović.

Najnovije vesti

Izdvajamo