-

NaslovnaVestiVesti iz regionaSaddle on the Bomb izdali dva nova albuma

Saddle on the Bomb izdali dva nova albuma

Saddle on the Bomb

Eklektično-progresivni dvojac iz Hrvatske, Poje/Vrhovec pod imenom Saddle on the Bomb snimili su dva “Session” albuma od kojih se ne zna koji je čudniji, u razmaku od samo mjesec dana.

Ideja projekta je da bubanj i gitara neprekidno mijenjaju uloge, te da ne postoji čvrsta ritam sekcija, a pogotovo da to ne bude bubanj. Sve pjesme su snimljene kao improvizacije. Većina ih ima i svoj popratni video.
Glazba koju stvaraju u trenutku je teško objašnjiva, ali ako mora poprimiti neki opis to su većinom isprepleteni nepravilni ritmovi (7/8, 23/16, 5/4…) kroz poliritmove koji su katkad namjerno još začinjeni kroz različiti tempo za svakog od njih.
Tomislav Poje od prije je poznat po svom specifičnom i jedinstvenom stilu sviranja bubnja kroz Fall Out Trio i Acid Hags. Aleksandar Vrhovec također iza sebe ima nekoliko bendova kroz koje uobličuje ideje (Acid Hags, Mycena, Grinded Grin…).

Albumi su izašli digitalno na bandcampu banda i na youtube kanalu “Olde Scratch Records” labela, te se isto tako mogu streamati po svim platfomama (itunes, pority, deezer…)

Izlazak vinila se očekuje krajem listopada 2019.