-

Rust Red Romance i tonota predstavljaju remix pjesme „Mighty Summer“

tonta
Foto: Vladimira Spindler

Rust Red Romance i tonota predstavljaju remix pjesme „Mighty Summer“ koja se nalazi na albumu „Buick Transgalactic 47“ projekta Rust Red Romance koji je izašao 21.11.2020.

tonota je mlada producentica iz Zagreba, najviše aktivna u duu Playground Hustle koji spaja elektroniku s eksperimentalnom rapom. S prvim live setom u kojem je povezala govor Alan Wattsa s industrijskim ritmovima i melodijskom arpovima nastupila je na Illectricity festivalu kao jedan od Nucomera 2018. godine.

Osim toga zabilježila je nastupe u Pločniku, Medici i KSET-u kao podrška novonastalim kolektivima koji promoviraju nove pristupe elektronici i ideji rave partija (VOLTA, Corrupt). Krajem četvrtog mjeseca 2020. godine izbacila je prvu solo pjesmu naziva “sve se kretalo i sve je stalo.“

2020. nastupala je na Izložbi zvuka u sklopu ZEZ festivala, te snimila zajedno s varboska improvizirani set za Kulturpunkt. Trenutno sudjeluje u produkciji novog albuma Sare Renar, radi remixeve za Aquarius Records, priprema izdanje za kompilaciju Žive Muzike i surađuje s najdražim kolegom varboska.

tonota o remixu kaže:

„Soundovi koji su bili u pjesmi su dosta soundscape koji inače ne koristim pa sam pjesmi pristupila pokušavajući izaći izvan svojih okvira. Prvo sam se nabrijala da napravim techno, ali po putu sam zaključila da ne znam to raditi tako da je rezultat moja vizija tipičnije klupske trake. Išla sam se zabaviti procesom i bilo mi je odlično raditi nešto što inače ne radim.“

Najnovije vesti

Izdvajamo