Rundek i Ekipa objavili novi singl “Pješčane oluje”


Darko Rundek i njegova Ekipa objavili su rasplesani, letnjim ugođajem okupani singl “Pješčane oluje“.

Po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima “Pješčane oluje” su zapravo originalna verzija pesme “La Comedie de Sens” sa albuma “Ruke” (2002). Kada je Rundek okupio prošle godine prateći bend Ekipu, za koncertni projekt “Apocalypso NOW”, “Pješčane oluje” su tada “uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih suradnika”.

“Koncertna se izvedba pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pjesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame ljetni praznici. Uživajte!”, kaže Darko.

U stvaranju pjesme “Pješčane oluje” uz pevača i gitaristu Darka Rundeka sudelovala je Ekipa, koju čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i na ukuleleu Dušan Vranić Duco i sa violinom Isabel. Rundek i Ekipa prethodno su objavili singlove “Tamni jorgovan”, “Crni dusi” i “Barbara”.

Pesma je snimana u Studiju Kramasonik i Studiju DM u Zagrebu, tonski snimatelji su Hrvoje Nikšić i Zvonimir Domazet, a muzički producenti Darko Rundek i Mario Domazet. Uskoro možemo očekivati i spot za pjesmu.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.