fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Rundek Cargo Trio promovisao novi album "Mostovi"

Rundek Cargo Trio promovisao novi album “Mostovi”

darko_rundekRundek Cargo Trio objavio je danas novi album “Mostovi”, kog će promovisati koncertima 12. i 13. juna u beogradskoj Barutani.

U prijatnoj atmosferi beogradskog jahting kluba “Kej”, na simboličnom krstarenju ispod beogradskih mostova, Darko Rundek je, sa svojim bendom, održao promociju albuma koji se nalazi u izdavaštvu promoterske kuće Long Play.

Nezaobilazno ime domaćeg muzičkog stvaralaštva, autor, pevač i gitarista Haustora, Darko Rundek, 90-ih godina započeo je svoju samostalno karijeru, kako bi naposletku okupio mnogoljudni Cargo orkestar na albumu “Ruke”. Nakon mnogobrojnih nastupa, Rundek odlučuje da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost. Rundek Cargo Trio ( Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Vranić), nakon pet godina od prvog albuma “Plavi avion”, objavljuje danas, 1.  juna u beogradu, električnu zbirku od 11 pesama, “Mostove”.

Rundek Cargo Trio nas je ovom prilikom uveo u duh i atmosferu albuma, ploveći rekama Savom i Dunavom, zbog kojih, Rundek naglašava, oseti nešto posebno kada dođe u Beograd.
“Porođajne muke ovog albuma napokon su gotove. Veselimo se druženju s publikom u Beogradu. Uzbuđeni smo jer je svako izdanje nova pustolovina, i biće nam drago da vas, nakon puno vremena, upoznamo sa novim materijalom “Mostovi”. Zašto nazvanim baš tako, objasnićemo vam. Dođite nam”, govori Rundek o novom albumu i predstojećim koncertima.
Album će se u redovnoj prodaji naći nakon koncerata u Barutani, a do tada do diska se može stići jedino uz kupljene ulaznice za jedan od ova dva beogradska koncerta. Koncertnu promociju će Cargo Trio održati i gostovanjem na Arsenal Festu u Kragujevcu.