-

NaslovnaVestiVesti iz regionaRoza i Izvanredni Bob predstavljaju muzički film "Novi noj"

Roza i Izvanredni Bob predstavljaju muzički film “Novi noj”

Roza Föllakzoid Elektropionir BeogradBeogradski trio Roza i post-disciplinarni umetnik Izvanredni Bob predstavljaju film koji je napravljen za pesmu “Novi noj”.

Rromansirana biografija filma ide ovako: Protagonista ovog filma je robot Srećko koji je priredio žurku za svoje drugare, male kućne aparate, dok su mu šefovi bili u samoizolaciji. Bilo je tu svega, crne i bele tehnike, neki su se snimali mikrofonom, neki su se resetovali, bilo je i dima. Nije mnogo prošlo a oni su ga ubedili da ode na “plastičnu operaciju”. I tu stvari kreću nizbrdo. A šta se na kraju desilo, ne smemo ni da vam kažemo. Bilo je to pravo “društvo debakla”.

Neki ljudi su u konstantnom strahu da nešto propuštaju, da je zabava negde drugo. Zamislite samo kako je tek mašinama. Što kaže Srećko “ako je kraj sveta već blizu, onda hajde bar da se dobro zabavimo”. I u pravu je.

Reditelj filma, Izvanredni Bob kaže: “Nastupi grupe Roza mogu se uporediti sa udarom komete repatice. Koma koja se javlja oko jezgra sastoji se od gasova i prašine, pa tako i posle Rozinih nastupa gasirana publika u oblaku prašine izlazi sa osećajem kao da su prošli kroz “toplog zeca”.

Ovi ambasadori podzemlja dejstvuju u rasteru rigoroznih ritmova Dušana Damnjanovića, bubnjara od nerva; bifurkacionih deonica Nebojše Kuzmanovića i magmatskih linija Stevana Ćirovića, indukujući zvuk koji epitomizira u pulsacije “od kojih se ježe obrve”.

Film je sniman u Ljubljani, Ritopeku i na Paliluli, a montiran je u Zemunu.

Roza je debitantski EP objavila u februaru 2020. godine u saradnji sa nezavisnim izdavačkim kućama Balkan Veliki i Pop Depresija. Kovid godinu posvetili su stvaranju novih pesama i kompilaciji “Nije se desilo”, na kojoj je originalno objavljena pesma “Novi noj”. Sada je vreme za nove pesme i akcije.

Izvanredni Bob je medijski umetnik, prisutan na različitim scenama. Nastupao je u Kanadi, Meksiku, Americi, Evorpi i regionu. Njegov fokus je na kreiranju kolektivnog iskustva u okviru vizuelnog spektakla, a poslednjih godina stvara hibridne forme u kojima konvergiraju film, video art, dizajn svetla, nove tehnologije i post-disciplinarna post-produkcija.

Najnovije vesti

Izdvajamo