-

RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom „Musicman“

RootsInSession

Producentski duo RootsInSession nedavno su obilježili 20. godina rada i kreiranja soundsystem scene na Balkanu, a ulaze u 2021. godinu u ska ritmu. Ovaj produktivni dvojac su u 2020. objavili čak sedam singlova, od reggae remixeva pa sve do autorskih drum’n’bass stvari.

Iako je 2020. godina pustila tvrd pečat u znamenju čudnog perioda lockdowna, RootsInSession duo najavljuje prvi riddim album u Sloveniji pod nazivom “Lockdown Ska Riddim” koji će izaći na ljeto 2021.

Na albumu će Pier i Fu ugostiti različite domaće i inozemne izvođače, a prvi gost na riddimu je slovenski pjevač koji dolazi iz Maribora. Riječ je o Tadimanu, reggae izvođaču s najduljim stažem u Sloveniji koji je ujedno i frontman slovenskog benda Siti Hlapci. Tri veterana slovenske urbane scene po prvi put surađuju na singlu “Musicman”, a da bude priča još sočnija, na produkciji im se pridružuje još jedan veteran, multiinstrumentalist i frontman Marko Gaćina (Marcus G), koji je lani također obilježio 20 godina rada sa svojim bendom Brain Holidays snimanjem albuma na Jamajci.

Trojica producenata tako započinju novu priču suradnje na novom „Lockdown Ska Riddim“ albumu. Ska kao oblik jamajkanske glazba koja spaja elemente menta, calypsa, američkog jazza i rhythm & blues bila je prethodnik rocksteadya i reggae žanra. RootsInSession se ovim izdanjem vraćaju korijenima, glazbi rude boysa.

Prvi singl “Musicman” s nadolazećeg albuma Lockdown Ska Riddim objavljen je 25. veljače za RootsInSession Music.

Najnovije vesti

Izdvajamo