-

Rokerijada u Petrovcu na Mlavi će se održati uz mere opreza

U skladu sa novim merama i preporukama koje se odnose na pandemiju, Udruženje građana Fabika iz Petrovca na Mlavi je odlučilo da se ovogodišnja Rokerijada održi u planiranom periodu, uz adekvatne mere predostrožnosti. UG Fabrika će obezbediti maske i dezinfekciona sredstva. Muzički program Rokerijade počinje u četvrtak, 27. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno – prosvetnog centra, koncertom dobrodošlice za takmičare i Jam session u izvođenju članova revijalnih i takmičarskih bendova.

Želimo da ljudi koji mesecima nisu radili, imaju priliku da se vrate u formu, kako fizičku, tako i psihičku. Kako je u pitanju pravljenje zajednice, tako smo unutar nje postigli konsenzus da nećemo tolerisati bilo kakvo odstupanje od mera ili njihovog nepridržavanja, jer nam je cilj vratiti muzičke radnike na poslove i time im omogućili dostojanstvenu brigu o svojim porodicama, a ne da ih dovodimo u opasnost bilo kakvom nepažnjom.

U petak, 28.avgusta, počinje takmičenje šest mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Pored benda Etherstone koji je glasanjem izborio mesto u finalu, žiri ovogodišnje Rokerijade je odabrao jos pet bendova koji će se boriti za titulu najboljeg
mladog benda u Srbiji, a to su: Sanitarium (Beograd), Nemesis (Beograd), Mehanizam (Užice), Kulise (Jagodina), Black Dot (Mladenovac).

Nakon toga sledi revijalni nastup prošlogodisnjeg pobednika benda Zbedem iz Čačka, a Nakon proglašenja pobednika, nastupiće Ritam nereda.

U subotu, 29.avgusta, slede nastupi revijalnih bendova. Jedan od njih je Generacija 5. Jedino što je ove godine neizvesno da će se održati je Rokaonica.

Edukacija dece i Rokaonica za mlade je jedan od razloga zbog kojih je Rokerijada i nastala. Ona bi se održala 4. septembra u biblioteci Đura Jakšić, ali trenutno je u fazi razmartanja mogućnost održavanja na otvorenom, ili na neki drugi način. Za sada još nemamo konačnu ideju kako je realizovati, a da to bude bezbedno za naše najmlađe.

Najnovije vesti

Izdvajamo