-

Riječki Soulcase predstavio debitantski singl

Novoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl „The Attic“ kojim najavljuje nadolazeće EP izdanje „Devour“.

„The Attic“ objedinjuje osjećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim riffovima i pjevnim melodijama. Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama. Video za pjesmu je od 30. travnja dostupan na YouTube-u, a sama pjesma i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i mixani su u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u cijenjenom Sterling Sound studiju u Nashvilleu (SAD).

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.

Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Također, na njihov zvuk i tekstove snažno utječu blisko povezane umjetničke forme poput filma i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih riffova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo