-

NaslovnaVestiVesti iz regionaRiječki Soulcase predstavio debitantski singl

Riječki Soulcase predstavio debitantski singl

Novoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl “The Attic” kojim najavljuje nadolazeće EP izdanje “Devour”.

“The Attic” objedinjuje osjećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim riffovima i pjevnim melodijama. Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama. Video za pjesmu je od 30. travnja dostupan na YouTube-u, a sama pjesma i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i mixani su u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u cijenjenom Sterling Sound studiju u Nashvilleu (SAD).

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.

Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Također, na njihov zvuk i tekstove snažno utječu blisko povezane umjetničke forme poput filma i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih riffova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo