-

Riječki bend Ochi s novim singlom najavljuje EP

Ochi
foto: Hana Barić

„Dječak od vatre“ prvi je singl kojeg prati i video spot s kojim Ochi najavljuju svoje novo izdanje. EP pod nazivom „Priče iz djetinjstva“ izlazi krajem veljače za izdavačku kuću Geenger Records.

O samoj pjesmi bend govori:
„Dječak od vatre suštinski je pjesma o gnjevu, poznatom osjećaju koji bukne u nama i trenutno nas preplavi. Baš kao komadić papira naglo izložen plamenu. Protagonist – promatrani dječak nije nitko poseban, može biti (ili je bio) netko od nas tko do posebnog trenutka u svom životu nije bio izložen naglom i ogromnom gnjevu s kojim se tada nije znao nositi. Ta duboka ljutnja koja čuči u njemu vrlo brzo bukne u požar koji ga proguta.“

Singl prati i video spot kojeg je režirala i snimila talentirana Hana Barić i vjerno prikazaju ideju pjesmu. Preciznije opisuje točan trenutak kada se izgubiš u ljutnji – osobno izgaranje pojedinca kojem je katalizator vlastiti gnjev. Vatra simbolizira ogromnu energiju u svima nama koja bez kontrole prožme sve pred sobom. Sukladno tome, kadrovi u spotu su skoro epileptični i utopljeni u crveno, uz dinamične izmjene perspektive promatrača i subjekta. Miks i master pjesme potpisuje člna benda Zlatko Štefančić.

Ochi nakon više nego uspješnog vikenda (koncerti u Sarajevu i Mostaru) najavljuju i novu koncertnu aktivnost i to na domaćem terenu. Naime, u petak, 24.2. s prijateljskim bendom Kraj programa u riječkoj The Beertiji pripremaju poseban release show na kojem će izvesti kompletan novi EP.

Ochi su topla preporuka fanovima alternativnih podžanrova rocka kao što su stoner, grunge, i post-hardcore.

Najnovije vesti

Izdvajamo