-

Rihter predstavlja novu pesmu i spot „Za nas“

RihterBeogradski alternativni rok bend Rihter je objavio svoj prvi spot za pesmu „Za nas“. Spot je snimljen u saradnji sa On-set studiom , a samu pesmu je producirao Boris Mladenović Bomla (Jarboli, Veliki Prezir…).

Bend Rihter je osnovan u decembru 2021. godine i čine ga Tea Popović kao glavni vokal benda, Sara Nikolić na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandar Spaić na gitari i Demirel Turkmanović na bubnjevima. Muziku benda je teško svrstati u jedan žanr, ponajviše zbog različitih muzičkih ukusa članova benda, te su pesme prožete raznim uticajima. To se ujedno može smatrati i najvećim adutom muzike koju bend stvara jer različite energije koje se prepliću u pesmama čine jedinstven muzički spoj, koji je zapravo i identitet benda Rihter. Tekstovi pesama polaze od ličnih iskustava, ali su to na kraju dana univerzalne teme sa kojima se svi susreću, i oni ne nameću čvrsto i isključivo osećanje, već daju prostor  da slušalac doživi pesmu na sopstveni način, što je ujedno i cilj muzike koju bend stvara.

Rihter je do sada snimio četiri pesme, a u planu je snimanje novog materijala, koji bend već uveliko promoviše na svojim nastupima. Od nastupa se izdvajaju finale Bunt rok festivala, kao i osvajanje 41. Majske gitarijade u Požarevcu. Upravo u Požarevcu, u klubu KB, je i prvi sledeći nastup benda 14. oktobra.

Najnovije vesti

Izdvajamo