-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Reži me" je novi video singl benda Halter Ego

“Reži me” je novi video singl benda Halter Ego

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Zagrebački bend Halter Ego na alternativnoj je sceni od 2014. godine, a sada vam predstavlja svoj prvi spot za novi singl “Reži Me“.

Zanimljivo je da se bend sastoji samo od ženskih članica te time djevojke ruše predrasude o tome da se glazbom, pogotovo sviranjem u bendovima, bave muškarci.

O tome tko je Halter Ego, djevojke kažu: “Najbolji opis bi bio da smo prije svega 4 prijateljice koje dijele zajedničke interese i ljubav prema glazbi. Bend je nastao u proljeće 2014 godine kada se spletom okolnosti svakoj od nas raspao prošli bend, a mi smo samo željele i dalje svirati. Kristina Jelić je naš vokal, front(wo)man, Ivana Hanžek je na gitari, Sara Ponjan na bassu te Zvijezdana Posavec na bubnju.”

Djevojke iza sebe imaju 3 objavljene pjesme: “ZET”, “A107 (Stani)” i “Voštane figure”. Kako je vrijeme prolazilo, tako se i zvuk benda promijenio u nešto ozbiljniji.

Bend je proteklih nekoliko mjeseci proveo u studiju te snimajući spot, a otkrivaju nam kako ovaj singl nije jedino iznenađenje iz Halter Ego tvornice.

Pjesma “Reži Me” snimljena je u zagrebačkom studiju Dora Maar pod producentskom palicom Mire Kadijevića dok je za konačni master pjesme zaslužan Leo Anđelković. Spot je snimio Toni Ivančić, poznatiji kao Toni Plutonij. “Cilj nam je bio napraviti neobičan spot, a jesmo li u tome uspjele procijenite sami”, kažu Halter Ego.