-

NaslovnaVestiVesti iz regionaRemote - bogat popratni program festivala proširene stvarnosti

Remote – bogat popratni program festivala proširene stvarnosti

remote festival

Još samo jedan dan nas dijeli od prvog izdanja Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, koji će se održati u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui. U maniri pravog festivala sprema se mnoštvo dodatnog sadržaja i čak tri izložbe.

Popratni program Remotea otvara izložba fotografija Konrada Lovrenčića „Usput uz put“. Ritam oka ovog glazbenika prati se nizom usputnih isječaka prostora snimljenih mobitelom, najčešće iz pozicije auto putnika, vozeći se na koncerte ili obiteljske otpočinke. Razvučeni motivi stabala, cestovne rasvjete, arhitekture, dominiraju kadrovima, a pojedini ciklusi rendgenski bilježe stanje društva. Izložbu možete pogledati u subotu u 19:20 i u nedjelju u 20:45.

Izložbenom dijelu priključuje se ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC Subwayu. Umjetnici Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino napravili su grafite koji će se postaviti u 3D model podzemne u New Yorku. Posveta je to grafitima koji su i nastali u podzemnoj željeznici, a ovoga puta će se na virtualnoj izložbi radovi naših grafitera i umjetnika naći na vlakovima i zidovima podzemne. Izložba će biti dostupna oba dana od 20:00.

Izložba fotografija Kristijana Smoka „Wandering Into The Unknown“ prikazat će radove ovog sjajnog mladog street fotografa koji svojim aparatom bilježi svakodnevne trenutke i život sugrađana. Dostupna je u subotu u 20:45, te u nedjelju u 19:25.

Nakon nastupa svakog benda će se pojavljivati virtualni merch štand PDV-a, jedne od
najaktivnijih nezavisnih diskografskih kuća, koji su ujedno i promicatelji kulture vinila. PDV je i izdavač ABOP-a, kao i službeni merch dućan Elementala. Nakon otvorenja virtualnih vrata od 18:00 do 19:00, kao i između nastupa bendova, za glazbu će biti zadužena DJ Babilonska.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala. Remote je zamišljen kroz dvije žanrovsko različite večeri, u subotu 20. i nedjelju 21. veljače. Svake večeri u festival će se moći ući od 18.00, a nastupi počinju u 19.00.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja, od 2015. godine, djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental čiji članovi su aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice su u prodaji po 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

Najnovije vesti

Izdvajamo