-

Remi i Shot kao mladenci u novom spotu grupe Elemental

Elemental
Popularni zagrebački sastav Elemental predstavio je novi video za pesmu „Ništa“ koja se nalazi na njihovom aktuelnom albumu Tijelo.

Za potrebe spota, koji donosi pomalo bizaran scenario, Remi Priselac i Luka Tralić Shot preuzeli su uloge novopečenih mladenaca.

Režiju ovog videa potpisuje poznati hrvatski reditelj Radislav Jovanov Gonzo, koji je prvi put sarađivao sa Elementalom. Svoje veliko zadovoljstvo saradnjom Gonzo je opisao ovako: „Uvijek postoji bend ili pjevač s kojim nisam nikad radio, ali sam stalno imao neki osjećaj da će se naša suradnja ipak dogoditi. Tako se konačno dogodio spot za pjesmu „Ništa“. Lijepo je kada bend kreativno razmišlja, kada osjetiš da im je stalo i da to nije samo još jedan spot u nizu, tek tako da ga napravimo. „Ništa” je ono što je ostalo između tek vjenčanog mladog para u trenutku njihovog kraha kada nakon svadbene večere ona sazna za njegovu nevjeru. Uzrokovan ljudskom i trivijalnom greškom, te glupošću, samo zbog poruke na mobitelu koja je poslana krivoj osobi, njenom mužu. Happy end ima šanse, ali tek kad se smire duhovi. Dakle, jedan emotivni bizarre u kojem je kompletan bend bio dio glumačke ekipe i produkcije – veliki gušt i svaka im čast!“

Ovo je svojevrsna uvertira pred veliki beogradski nastup koji će se održati 6. maja u Domu omladine.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iBR2yiyrsVA&w=560&h=315]

Najnovije vesti

Izdvajamo