-

Record Store Day u Čumiću 23. aprila

Record Store Day 2022

Globalni praznik malih i nezavisnih prodavnica ploča – Record Store Day, širom sveta će biti obeležen u subotu, 23. aprila. Kao i prethodnih godina, plato u Čumićevom sokačetu, ispred radnje Mascomstore ugostiće kolekcionare ploča iz cele Srbije, muzičare, bendove i brojne poznate ličnosti, u celodnevnom živom besplatnom programu.

Dok je ovogodišnja ambasadorka RSD-a na svetskom nivou, američka kantautorka, Tejlor Svift, kod nas je to frontmen kultnog rokenrol sastava Električni orgazam – Srđan Gojković Gile, koji autorski potpisuje specijalno izdanje na vinilu – Muzika za film, TV i muzej.

Za ljubitelje živih svirki, pa još na otvorenom, posebna atrakcija biće nastup beovizijskih favorita, spektakularnog novosadskog sastava Gift, kao i mlade tročlane kruševačke pank senzacije – Keni nije mrtav, koja je osvojila publiku širom regiona.

Tu po svoj prililci nije kraj svirkama ovog dana, ali organizatori ostavljaju neka iznenađenja i za sam kraj.

U okviru već tradicionalnog programa Poznati puštaju ploče, ovog puta omiljene vinile će zavrteti Aca Seltik, Nemanja Kojot, Igor Kordej, Jana Adamović, Maja E play, Milutin Petrović, Inspektor Blaža...

Na veliku berzu ploča, svoja najbolja izdanja tog dana doneće kolekcionari iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Novog Sada… i naravno Beograda.

Posebnu važnost celom događaju donosi činjenica da u samu radnju Mascomstore baš tog dana, kao i u specijalizovane radnje širom sveta, stižu nova i sveža Record Store Day vinilna izdanja. Od Bouvija, preko Ramonsa, do novih i aktuelnih svetskih zvezda, svi će „biti“ u Čumiću.

Program počinje u podne i traje do 20 časova, a svi sadržaji su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane.

Record Store Day u Čumiću zajednički organizuju izdavačka kuća Mascom i Paralel festival.

Najnovije vesti

Izdvajamo