-

Rebel Star u novoj epizodi Balkanrock Sessions

Rebel Star Balkanrock Sessions
Foto: Angelina Kačunković

Balkanrock Sessions uskoro objavljuje svoju petu epizodu u okviru treće sezone, koja je rezervisana za sastav Rebel Star. Melanholični, amerikana zvuk ispuniće vaše domove 7. novembra u 20h sa Balkanrock YouTube kanala.

Milan Glavaški i njegov mešoviti, regionalni sastav Rebel Star svoje putovanje počeli su 2006. godine. Iako se muzička postava menjala, konstanta je ostala ista – miran zvuk bečejske ravnice, ispunjen melanholičnim motivima i veoma ličnim tekstovima, koji stoji rame uz rame sa velikanima amerikane, sa Giant Sand, Wilco i sastavom Calexico.

Rebel Star Balkanrock Sessions
Foto: Angelina Kačunković

Za vreme trajanja svog puta, sastav Rebel star objavio je čak šest studijskih albuma. Album prvenac pod nazivom „So“ obelodanjen je decembra 2006. godine, a potom su usledili albumi „Kalifonija“ (2009), „Rebel Star“ (2012) i album „Reka“ iz 2015. godine. Nakon kratke pauze u muzičkom izdavaštvu, 2020. godine izlazi peti album „Demoni“, da bi odmah potom poslednji i aktuelni album „Početak i kraj“ (2021) skrenuo ponovo pažnju na sastav i dodatno proširio publiku i pratioce benda.  

Ponet uspehom poslednjeg albuma, sastav Rebel Star stigao je Balkanrocku u goste i 7. novembra, od 20 časova će premijerno predstaviti aktuelne pesme i odgovoriti na naša, ne samo muzička, pitanja. 

Kako ne biste propustili Rebel Star, pratite naš YouTube kanal i u međuvremenu pogledajte neki od prethodnih nastupa na Balkanrock Sessions. Na primer Obojeni Program :)

Najnovije vesti

Izdvajamo