-

Rebel Star ima novu pesmu „Početak i kraj“

Milan Glavaški i njegov Rebel Star najavljuju šesti studijski album singlom i videom za „Početak i kraj„. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda i izdavača, a video koji je „one woman show“ Marine Uzelac pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu grupe. Kompletan album biće dostupan tokom rane jeseni, prvo digitalno, a zatim i na ploči kao zajedničko izdanje Pop Depresije i Geenger Records.

Demo za „Početak i kraj“ nastao je u Milanovom mađarskom domu, kompletan bend snimljen je kod Svena Pavlovića u Sunday Studios dvadesetak kilometara u brdima iznad Zagreba, a pesma je miksovana na Novom Beogradu u Down There Studiju – Andrej Mladenović i producent Željko Markuš singlu su dali završni oblik. Autori pesme su Glavaški i Markuš, dok je aranžman delo kompletnog benda. Rebel Star su na „Početak i kraj“ uz Milana (glas i gitara) činili Željko Markuš i Daniel Rodik (gitare), Zvonka Obajdin (klavir i prateći vokal), Daniel Kadijević (bubanj) i Jakša Perković (bas).

Iako su muzičke asocijacije brojne i uzbudljive, kao i uvek kada Glavaški u svojim pesmama spaja epohe, gradove, slike, reke, heroje i uspomene, „Početak i kraj“ kao da najavljuje čergarski Traveling Wilburys album koji će uskoro biti pred nama. Biće to jedan raskošni bendovski album na kojem će svako imati priliku da zablista i pokaže svoj talenat.

Milan Glavaški na muzičkoj sceni Balkana prisutan je više od tri decenije. Od „Prisluškivanja“ Eve Braun do „Demona“ Rebel Star svet se promenio nekoliko desetina puta. Neki ljudi su otišli, neki novi su došli, a retko koja od tih promena na makro planu je bila pozitivna. Ono što je tokom svih ovih godina ostalo isto je Milan i njegova večita potraga za savršenim stihom, najboljim akordom, refrenom koji rešava „sve“, pesmom koja će da objasni šta nam se dešava.

Najnovije vesti

Izdvajamo