-

Ražano Pero predstavlja debitantski album ’’Torba Misli’’

Mladenovačko-beogradski kantautor Miloš Aćimović prvi put se predstavlja publici pod umetničkim imenom ’’Ražano Pero’’ i objavljuje debitantski album – ’’Torba Misli’’.

Izdanje obuhvata sedam pesama; intimno je i introspektivno putovanje prožeto amerikanom, kantrijem, severnoameričkom folk muzikom, milozvučjem i organskim zvukom.

Miloševom autorskom poduhvatu se priključuju Mladen Dragović (bubnjevi), Tadija Telesković i Tamara Milošević (prateći vokali), Mirko Tomić (dobro gitara, pedal steel), Sara Vučenović (violončelo), Lazar Žujović (violina) i Lazar Arsović (bas gitara, produkcija, post-produkcija), Nina Puhar (logo) i Anna Speshilova (dizajn naslovne strane).

’’Torba Misli’’ je nastala iz potrebe da se osveste određena pitanja o životu zajedno sa emocijama koje nose sa sobom nakon proživljenog četvrt veka.

Album istražuje teme samopronalaska, podrške prijatelja i porodice, osetljivosti ljudskog života i na kraju putovanja na koje tu torbu misli i nosimo. Kroz lagane pozitivno-melanholične vibracije koje vuku uticaj iz zapadne indie folk i pop scene praćene pevanjem na srpskom jeziku šalje nas u muzičku pustolovinu.

’’Kada vidimo izgled biljke raž a da ne znamo da u nju gledamo, prvo bi nam palo na pamet pšenica i ječam, ali raža se nekako retko setimo. Muzika Ražanog Pera je polje na kome se seju i gaje, pišu i pevaju neka retka pitanja, kojih se dotaknemo samo ponekad. Žetva ostaje na slušaocu.’’

’’Torbu Misli’’ možete čuti na svim svetskim digitalnim servisima od subote, 26. novembra, pod okriljem izdavačke kuće Sekvoja.

Najnovije vesti

Izdvajamo