-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Raspisan regionalni konkurs za neafirmisane bendove

Raspisan regionalni konkurs za neafirmisane bendove

Pobednici Mikser festivala 2014.
Lorna Wing, pobednici Mikser festivala 2014.

Mikser festival i Mascom Records raspisali su regionalni konkurs za neafirmisane bendove koji se bave autorskom muzikom pod nazivom “Ženski element“.

Muzički konkurs Mikser festivala i Mascom Records-a tradicionalno se održava već četvrtu godinu za redom i predstavlja idealnu priliku za bendove iz regiona koji se bave autorskom muzikom da predstave svoj rad publici, ali i da objave svoj debitantski album. Naime, pobednički bend će osvojiti izdavački paket Mascom Recordsa, koji obuhvata izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju izdanja, digitalnu distribuciju i promotivnu podršku.

Ove godine, u skladu sa temom, pozivaju se bendovi koji u svom sastavu imaju barem jednog ženskog člana da učestvuju na takmičenju. Povod je pružanje podrške ženama muzičarima, jer se smatra da je njihovo stvaralaštvo u sveto muzike nedovoljno afirmisano.

Pravo učešća na konkursu imaju bendovi iz regiona, sa bar jednim ženskim članom. Još jedan od uslova je da nemaju nijedno zvanično izdanje. Izabrani bendovi nastupiće na centralnoj bini Mikser festivala koji se održava od 8. do 12. juna u Savamali.

Bendovi se mogu prijaviti za učešće popunjavanjem formulara za prijavu.