-

Ras Mc Bean, novi vokal rege benda, Soulcraft snimili album

Jedan od najboljih balkanskih reggae bendova, beogradski Soulcraft, upravo je završio snimanje svog trećeg studijskog albuma. Novi pevač Soulcrafta je svetska zvezda reggae muzike, Ras Mc Bean. Novih petnaest autorskih pesama snimljeno je u beogradskom studiju Blaze i sada sledi finalizacija – miks i mastering.

Članovi Soulcrafta predložili su Mc Beanu da doputuje u Beograd i da zajedno snime novi album, što je u saradnji sa izdavačkom kućom Ammonite Records pretvoreno u delo. Album će biti objavljen u proleće 2018.

Ras Mc Bean je izvođač koji je dobro poznat svim pravim ljubiteljima reggae muzike širom sveta. Rođen je u Engleskoj Gvajani 1962 godine, a živi i radi u Parizu. 2004 godine objavio je album Pack Up And Leave, kojim se svrstao među vodeće evropske reggae izvođače. Sarađivao je sa reggae zvezdama kao što su Anthnony B. i Morgan Heritage, kao i Sizzla, Dennis Brown, Gentleman, Turbulence, Luciano i mnogi drugi sa kojima je učestvovao na istim kompilacijskim albumima.

Prezadovoljan uzajamnim razumevanjem koje je za kratko vreme ostvareno između njega i grupe Soulcraft, Mc Bean je odlučio da u budućnosti bude stalni i ravnopravni član Soulcrafta, umesto da, kao što je bilo očekivano, Soulcraft postane njegov prateći bend. Na pitanje kako je doneo ovu neuobičajenu odluku, slavni pevač odgovara:

– Ja pevam o pravdi i jednakosti, treba to o čemu pevam pokazati i na delu u stvarnom životu.

Najnovije vesti

Izdvajamo