-

NaslovnaVestiVesti iz regionaRambo Amadeus i Darko Rundek podržali inicijative za zaštitu reka Balkana

Rambo Amadeus i Darko Rundek podržali inicijative za zaštitu reka Balkana

rambo amadeus kst beograd

Darko RundekRambo Amadeus dali su svoje glasove podrške za očuvanje balkanskih tekućih voda i sprečavanju ekoloških katastrofa, pridruživši se projektu Save the Blue Heart of Europe i kompaniji Umetnici za spas reka Balkana.

Rambo Amadeus, kako navodi, pridružio se ovoj akciji budući da ne želi da se stidi pred svojim unucina kada ga jednog dana budu pitali šta je uradio tokom vremena sistematskog uništavanja prirode, kao i zato što je ekologija njegova ideologija, zbog čega smatra da treba ukazivati na bahati odnos prema prirodi zarad profita pojedinaca.

Sa druge strane, Darku Rundek želi da ukaže na problem malih hidroelektrana koje, govori, više uništavaju vredan i, za sada, još uvek koliko-toliko netaknut ekosistem planinskih reka i potoka, nego što proizvode struju.

Pokretači kampanje očuvanja su Riverwatch, međunarodna organizacija za zaštitu reka i vodotokova Balkna i borbu protiv eksploatacije voda, kao i banjalučki Centar za životnu sredinu, imajući za cilj širenje svesti o alarmantnim planovima izgradnje više od tri hiljade mini-hidroelektrana na rekama Balkana.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo