fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Radio Aktiv s Geby snimili spot za pjesmu "Ovo nije san"

Radio Aktiv s Geby snimili spot za pjesmu “Ovo nije san”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Radio Aktiv (Branimir Čubrilo & Martina Geber Geby)
Martina Geber Geby i Branimir Čubrilo (Radio Aktiv)

Ska/reggae osmerac Radio Aktiv sastavljen od muzičara iz Zagreba i Pule snimio je videospot za pjesmu „Ovo nije san“. Na vokalu im se pridružila Martina Geber – Geby, prošlogodišnja osvajačica Porina, a to je ujedno i prva vokalna suradnja benda u dosadašnjem radu.

Jura Troje, koji je već surađivao s Radio Aktivom na spotovima „Vrtimo se“ i „Jure,žure“ i ovaj je put zaslužan za scenarij i režiju, a za montažu i snimanje pobrinula se Mateja Ilijašev. Koreografija i ples koji su se savršeno uklopili u interijer tzv. Lovačke sobe u Shock Show Industryju („Katran“) djelo su Sare Piljak.

“Dok sam pisao pjesmu, duet mi nije bio ni na kraj pameti, možda zato što je tekst malo osobniji i intimnijeg karaktera, iako je, kasnije će se ispostaviti, dovoljno univerzalan i za muško-žensku interpretaciju. Geby, s kojom se već dugo poznajemo, bila je logičan izbor, a ona je našu ponudu objeručke prihvatila. Vjerujem da će se većina slušatelja pronaći u ovoj pjesmi jer ona primarno govori o svakodnevnim unutarnjim borbama i dilemama. Glazbeno smo se malo poigrali s drugačijim zvukom i jako smo zadovoljni kako je pjesma u konačnici zazvučala“, rekao je autor pjesme Branimir Čubrilo, pjevač i gitarist benda.

Martina Geber Geby sve je viđenije lice na domaćoj glazbenoj sceni, a nakon velikog hita s Grettom – „Malena“, ovo joj je drugi značajniji duet: „Brane je predložio suradnju zato što je htio da i njegova pjesma osvoji Porin za vokalnu suradnju, a znamo koja je dobitna formula za to. Odličnu pjesmu je već imao, kao i super bend. Falio mu je još sufiks feat. Geby u naslovu singla. Tako da, mislim da je sasvim logično da je baš mene pozvao da mu se vokalno pridružim u ovoj pjesmi, haha. Šalu na stranu, pjesma me stvarno oduševila na prvu. Odmah me zarazio njen plesni disco ritam i melodičnost. Tekst je smislen (što nije tako često pojava, haha) i mislim da svi ponekad razmišljamo o tome da ‘prespavamo’ život.“

„Ovo nije san“ je treći singl s hvaljenog albuma “Stvarnost između reklama” (Aquarus Records / Spona, 2015.).