-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Quasarborn objavili prvu pesmu sa Quarantined live session 2020

Quasarborn objavili prvu pesmu sa Quarantined live session 2020

Quasarborn

Beogradski progressive thrash metal bend Quasarborn, kao i mnogi drugi umetnici u doba pandemije koronavirusa, iskoristili su priliku da provedu kreativno vreme u studiju Citadela, gde je nastao serijal pod nazivom „Quarantined Live Session 2020.“

Kao što sam naziv kaže, sve pesme iz ovog serijala su snimljene uživo u studiju, a prva u nizu koju vam Quasarborn predstavlja je, kako je članovi benda opisuju, „polu-balada“ pod nazivom „Stalemate with Suicide“. Video od skoro deset minuta je od sada dostupan za sve slušaoce na YouTube kanalu benda, a frontmen Luka Matković napominje da je ovo samo prva u nizu pesama snimljenih uživo u studiju Citadela.

Naš veliki koncert u Domu omladine koji je bio zakazan za 14. mart, otkazan je samo nekoliko dana pred održavanje usled uvođenja mera za suzbijanje pandemije. Vreme u karantinu smo iskoristili za pisanje novih pesama i razmenu ideja putem interneta, a nakon popuštanja mera smo pokušali da održimo i nekoliko koncerata. To je ubrzo propalo, pa smo shvatili da moramo na neki način predstaviti pesme s drugog albuma ljudima „uživo“. Snimili smo ovu sesiju u svom studiju i odlučili smo da prvo objavimo baš pesmu „Stalemate with Suicide“, jer smo bili iznenađeni koliko je dobro prošla i kod publike i kod kritičara, nasuprot dužini i nesvakidašnjem aranžmanu, rekao je Luka.

Najnovije vesti

Izdvajamo