-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPutujte i sanjajte uz Elemental

Putujte i sanjajte uz Elemental

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Za bend Elemental, kao i za sve nas, došao je kraj i ove godine. Ovaj hrvatski hip hop glazbeni sastav godinu zatvaraju novim singlom i spotom. Riječ je o pjesmi ,,Sanjam”, posljednjem singlu s njihovog dvostrukog albuma ,,Tijelo”.

Pjesma ,,Sanjam” jedna je od bržih pjesama s albuma, a tematikom je vezana uz snove i putovanja. Video spot istoimene pjesme pomalo je personaliziran jer prati putovanja Mirele Priselac Remi, koja u pjesmi i sama pjeva o tome kako bi dobro bilo živjeti na nekim drugim mjestima. Tako se u spotu pojavljuju mjesta poput Catanije, Berlina, Amsterdama, Londona, Los Angelesa, San Francisca, Pariza te čak i Indije.

Ipak, Shot vraća slušatelja u stvarnost. Redateljska palica prepuštena je Marku Milovcu i C47film/Spotlight produkcijskoj kući, s kojima bend godinama surađuje. Direktor fotografije videa pjesme je Ivan Zadro, a za montažu je zaslužan Slaven Jekauc.

Kako pjesma govori o putovanjima, Elemental je na svojoj Facebook stranici organizirao i nagradnu igru gdje su, u suradnji s AZM politrip, pratitelji benda mogli osvojiti zanimljiva putovanja po Europi. Također, fanovi stranice imat će priliku uskoro osvojiti i doček Nove godine u jednom posebnom europskom gradu.

Podsjetimo, album ,,Tijelo” u vlastitoj naknadi Elementala sveukupno sadrži simboličnih 18 pjesama u znak proslave svojih 18 godina postojanja. Album je dobio odlične recenzije i osvrte, a osvojio je i nagradu Porin za „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“, „Najbolje likovno oblikovanje“ dok je prvi singl s albuma, pjesma „Goli i bosi“ odnijela titulu „Pjesme godine“.

Izlaskom spota za pjesmu „Sanjam“ bend najavljuje odlazak u studio, stvaranje novih pjesama i nekih novih priča i u 2018. godini. S obzirom da će bend tada slaviti 20 godina karijere, očekujte proslavu okruglog rođendana uz puno zanimljivih trenutaka kroz godinu, nove pjesme, nove spotove, puno koncerata i iznenađenja koja možete pratiti na Facebook stranici benda.