-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPunčke odlaze na posljednju turneju

Punčke odlaze na posljednju turneju

Foto: Dunja Ercegović

Indie rock trio Punčke objavio je europsku turneju koja počinje u Sloveniji, a ovo je ujedno i posljednja prilika za vidjeti bend uživo.

„Nakon 12 godina vrijeme je da kažemo zbogom Punčkama. Predstavljamo zadnje datume nakon kojih ćemo prestati svirati, barem za sada, iz jednostavnog razloga – Lucija se seli na drugi dio svijeta. Cijeli naš put je bio genijalan, pa budite i s nama ovih zadnjih nekoliko mjeseci, bit će ovo zadnja prilika da nas čujete i vidite uživo i nećete požaliti. Jako nam je teško, ali volimo vas sve i veliko hvala na potpori”, poručuju iz benda.

Europska turneja će Punčke u dva mjeseca provesti kroz 14 nastupa. Koncertnu seriju započinju 12. travnja u slovenskoj Bistrici ob Sotli, dan nakon u Rijeci, 19. travnja u Šibeniku dok mjesec završavaju 30. travnja u Ljubljani. Prvog dana svibnja bend je u Munchenu, 3. svibnja u Karlsruheu, a dan nakon u Amsterdamu. 6. svibnja bend se vraća u njemački Hamburg, 7. svibnja su u Berlinu, a 9. u Leipzigu. 11. svibnja Punčke su u Murskoj Soboti, a 18. svibnja na Zagreb Beer Festu dok će lipanj obilježiti nastup u Kaštelima 15. i onaj u Škofji Loki 21. lipnja.

Punčke su nastale 2007. godine u Vinkovcima, a publika i glazbeni kritičari uočili su ih izlaskom prvog albuma „Sunčano s povremenom naoblakom“ 2013. godine. Tri godine kasnije izdaju novi album „Ništa nije kako se čini“ i kreću na turneju Europom. Posljednji EP „Valovi“ snimili su početkom 2018. godine, kada su odradili i turneju po Aziji.

S jednim od najdužih popisa svirki u svom stažu koji sada broji više od 350, Punčke su nastupile na EXIT-u, Szigetu, Terraneu, odradile veliku europsku i azijsku turneju, otvarale za Queens Of The Stone Age i obilježile regionalnu scenu.