fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Punčke objavile novu pesmu i spot

Punčke objavile novu pesmu i spot

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

PunčkePunčke, naš najpoznatiji ženski indie rock trio, objavile su novu pjesmu “Protiv nas” uz koju ide i prateći video spot. Drugi je to singl s nadolazećeg albuma “Ništa nije kako se čini” koji će izaći u ožujku 2016.

Kao i prethodni singl “Ocean” i ova je pjesma snimana u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića. Na pjesmi “Protiv nas” Ruby, Anja i Lucija prvi puta surađuju s mladom nadarenom violončelisticom Dorom Kramar, dok je vizual izradila dugogodišnja prijateljica benda Ana Uzelac.

Pjesma “Protiv nas” govori o najgorem osjećaju otuđenja i početku kraja jednog divnog prijateljstva. “Biti svjestan da stvari nisu u redu i da je došlo vrijeme da se promijene ili završe je teško jer nikad mi nije bilo lako prekidati odnose, pogotovo ne s prijateljima. Nitko ne voli takve situacije, izbjegavamo se suočiti s njima i postaje sve teže, samo je pitanje vremena kada će otići bez ijedne riječi. Ipak, uvijek postoji tračak nade da će vrijeme popraviti stvari, da će biti bolje ako par puta nešto kažeš”, pojašnjava Lucija Ivšić iz Punčki. U pjesmi se upravo taj sukob može čuti kroz sukob instrumenata i to dvije gitare, dva vokala, te violončelo i bas.

Video spot prikazuje sve u svojevrsnom mozaiku koji nema ni početka niti kraja. Situacije i osjećaji se isprepliću, vrijeme ne igra nikakvu ulogu, a samo jedna strana je svjesna da nešto nije u redu dok si druga strana to ne želi priznati. Spot je sniman u Zagrebu u suradnji sa Stašom Tomićem iz Beograda koji je ujedno radio i spot za pjesmu “Ocean”, a glavne uloge su odigrale mlade glumačke nade Filip Riđički i Lara Janić.

Nadolazeći album “Ništa nije kako se čini” je sniman zadnjih godinu dana u studiju Kramasonik i pun je suradnji s brojnim mladim glazbenicima. Album govori o osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko ga vidi. Potrebno je zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Uz novi album koji će izaći na proljeće iduće godine, Punčke će se otisnuti na prvu veliku europsku turneju krajem travnja 2016.