-

Prvi rok kamp za devojčice u Srbiji krajem leta

Mlade muzičarke sa domaće alternativne scene u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX organizuju od 21. avgusta do 27. avgusta u dečjem odmaralištu „Šuplja stena“ na Avali prvi Rok kamp za devojčice u Srbiji i regionu.

Kamp je predviđen za devojčice uzrasta od 10 do 14 godina, a trideset devojčica će tih dana imati priliku da se upozna sa osnovama sviranja bubnja, gitare, bas gitare i klavijatura. Cilj organizovanja ovog kampa jeste da se razbiju predrasude da su ovi instrumenti više namenjeni dečacima, kao i afirmacija ženskog učešća u rok muzici.

Prijave na kamp traju od 4. do 18. juna, a svi zainteresovani više informacija o konkursu, kriterijumima za učešće i prijavljivanju mogu dobitina portalu FEMIXa. Program koji se devojčicama nudi na kampu jeste upoznavanje sa instrumentima, tehnikom, muzičkim aranžiranjem i komponovanjem, kao i prilika da zasviraju u bendu sa svojim vršnjakinjama iz različitih gradova u Srbiji.

Ovaj neprofitni muzički i obrazovni projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net. Prijatelji kampa su Opština Vračar, Disciplina i Rekonstrukcija Ženski fond i mnogi pojedinci i pojedinke. Plan je da ovo bude samo prvi u nizu kampova i da sledeće godine veći broj devojčica može u različitim gradovima da učestvuje u ovakvom ili sličnom dešavanju.

Najnovije vesti

Izdvajamo