-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Prvi EP benda Mrtvi Petak (audio)

Prvi EP benda Mrtvi Petak (audio)

mrtvi petakZagrebački punk/metal/reggae bend, Mrtvi Petak, nakon godina boravka na underground sceni, konačno je snimio prvi EP naziva AlkoEp.

Mrtvi petak sastoji se od četvorke koja se krije iza umjetničkih imena –  Brole Alkobuddha (vokal), Leo Narkobuddha (gitara), Markec Alkoida (bas) i Miha Alkoholland (bubanj).

Pjesme naziva poput “Alkokletva”, “Rakija” i “Sedam Čaša Gnjeva Božjeg” otkrivaju da dečki vole dobru zabavu praćenu hektolitrima alkohola, a sam nastanak benda opisuju ovako:

“To nije bend, to je stil života! Volimo zaviriti u čašicu i ne sramimo se toga.
Kao ideja, ovaj bend je začet tokom vrućeg ljeta neke 2008./2009. godine (ni sami ne znamo točno), kada smo pijančevali, urlali, haračili, veselili se i jednostavno uživali u životu. Odlučili smo to pretočiti (haha) u glazbu. Širiti ljubav, pozitivu i pucati na ljude mecima dobre volje i još bolje kapljice. Vjerujemo u artističku slobodu izričaja i rušenje granica standardnih isfuranih muzičkih žanrova.
Tako je ulično sviranje i zafrkancija, bezumno lupanje po akustarama i bubnjićima postalo glazba, a pijano trkeljanje i ranojutarnje mamurne šale postale su tekstovi. Nakon nekih pet godina sve je sjelo na svoje i konačno smo u travnju 2014. snimili svoj prvi uradak AlkoEp.”

AlkoEp je moguće besplatno preuzeti s bandcamp profila benda.