fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Prvi čin" benda Leer za besplatan download

“Prvi čin” benda Leer za besplatan download

Aleksandar Nikolić

Funkcija: Novinar/Recezent

Sebe vidi kao: Gurgusovačkog polupismenog polučoveka polupoljoprivrednika sa doživotnom zabranom prilaska tastaturi koju ne poštuje.

Moto: Kultivator

leerNiški alternativni post metal bend Leer objavio je svoj prvi EP pod nazivom “akt.I” za nezavisnu on-line izdavačku kuću Tribal Rajber Label.

aktIBend osnovan 2010. godine iza sebe već ima nekoliko nastupa i singlova ali je konačno objavljeno prvo zvanično izdanje.

Na njemu se nalazi 6 numera a zanimljivo je da su za poslednje dve (“Pulsira minuli dan” i “Noć bez gorčine”) korišćene pesme Jovice Đorđevića objavljene u zbirci “Bez gorčine”.

“Materijal je zbog promena u bendu sniman nešto duže nego što je planirano, ali svaka promena u bendu doprinela je kompletnom zvuku. Za sada je dostupno samo digitalno izdanje, ali je planirana i izrada diskova od januara sledeće godine”, izjavio je gitarista Viktor Nagradić.

EP je sniman u niškom Stereolimit studiju dok je za vizuelni deo (fotografija/dizajn) bio zadužen basista Boško Đorđević.

Trenutno postavu benda čine: Boško Đorđević (bass), Aleksandar Ilić (gitara), Viktor Nagradić (gitara/vokal), Zorana Ignjatović (vokal/sint/flauta) i Igor Stamenović (vokal).

Kako to zvuči i izgleda možete poslušati i besplatno preuzeti u nastavku: